Gerucht: Porsche 911 krijgt manuele zevenbak

Porsche 991 911
Volgens Car&Driver krijgt de nieuwe Porsche 911 een extra versnelling voor betere verbruikscijfers.

Elke week krijgen we een nieuw gerucht over de nieuwe Porsche 911 (991) voorgeschoteld, ditmaal over de transmissie. Volgens Car&Driver zou de 911 namelijk een manuele versnellingsbak met zeven versnellingen krijgen. De zevende versnelling zou er een zijn met een extra lange overbrengingsverhouding, voor het verminderen van het verbruik en motorgeluid bij het cruisen op de snelweg. Enkele bronnen binnen Porsche zouden het verhaal bevestigd hebben aan het Amerikaanse automagazine.

Een automatische transmissie met zeven versnellingen zou niets nieuws onder de zon zijn, maar een manuele zevenbak is toch iets ongewoner. Potentiële kopers kunnen dus maar best beginnen met het oefenen van hun schakelarm. Huidige Porsche-eigenaars kunnen misschien ietwat ontgoocheld zijn, toch zij die zo gewend waren aan de overbrengingsverhoudingen van de manuele zesbak. Deze zouden mogelijk veranderd worden, maar het is waarschijnlijk dat de eerste zes versnellingen qua verhouding niet veel verschillen van die bij de huidige transmissie. Voor de nieuwe Porsche 911 (991) is het wachten tot het autosalon van Frankfurt in september. (Via: Car&Driver)

Porsche 911 (991)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...