Video & Poll: 1-Reeks M Coupe vs Cayman R

BMW 1M Coupe vs Porsche Cayman R
Met de nieuwe 1-Reeks M Coupé heeft BMW eindelijk weer een M-model de naam waardig gelanceerd, maar kan het ook de nieuwe Cayman R de baas?

De 1-Reeks M Coupé is volgens BMW de spirituele opvolger van de eerste M3. De 1-Reeks M Coupé is dan ook de compactste M in het gamma en heeft gelijkaardige afmetingen als de eerste M3. Onder de motorkap vinden we een zes-in-lijn motor met dubbele turbo, goed voor 340 pk en 450 Nm koppel. Inderdaad, mét turbo, BMW moet duidelijk mee met zijn tijd. 0 naar 100 km/u duurt 4,9 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Maar is dat genoeg om de mannen uit Stuttgart te kloppen?

Op het eerste zicht wel, de Porsche Cayman R moet het namelijk doen met 330 pk uit een atmosferisch blok en sprint van 0 naar 100 km/u in 5 seconden. De topsnelheid is echter niet begrensd, de naald reikt hier tot 282 km/u. Waar de twee het meest verschillen is aan de kassa, de BMW 1-Reeks M Coupé moet 50.500 euro opbrengen, voor de Porsche Cayman R betaal je een kleine 70.000 euro. Het is maar de vraag of dat prijsverschil te rechtvaardigen valt..

BMW 1-Reeks M Coupé of Porsche Cayman R?

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video & Poll: 1-Reeks M Coupé vs Cayman R"

  1. TDB 01-06-2011 om 19:36

    Normaal die-hard Porsche fan, maar van een Cayman moet ik het toch niet super hebben. Met de nieuwe 1 M heeft BMW echt een knappe wagen neergezet. Tenslotte zorgt het prijsverschil voor de ultieme doorslag.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...