Video: Allan McNish kijkt uit naar Le Mans

Audi R18 TDI
Audi rijder Allan McNish geeft een woordje uitleg over het reilen en zeilen tijdens de 24-uren van Le Mans.

Op 11 en 12 juni is het weer zover: de legendarische 24-uren van Le Mans. Zoals vorig jaar zal het ook dit jaar gaan tussen de prototypes van Peugeot en Audi. Vorig jaar ging Audi met de overwinning naar huis, dit jaar zou het de tiende zege kunnen worden. Audi heeft dan ook een nieuw wapen: de R18 TDI, maar Peugeot zal zich niet zo snel gewonnen geven.

De Audi R18 TDI wordt aangedreven door een 3,7-liter V6 TDI met een vermogen van meer dan 540 pk. De compacte motor is zo’n 25 procent lichter dan de V10 uit de R15 TDI. In tegenstelling tot de voorgaande Le Mans wagens van Audi, heeft dit model slechts één turbo. Of dat genoeg zal zijn, zal binnenkort duidelijk worden.

http://www.youtube.com/watch?v=1SWNcv52g8g

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...