Teaservideo: BMW M5 doet snelheidstest op Nardo

BMW M5 2012 Teaser video Nardo
BMW wil ons graag nog even zoet houden voor de lancering van de BMW M5, die gepland staat voor het M Festival op 23 juni.

De lancering van de sportieve zakensedan zit er zo stilaan aan te komen, maar dat betekent niet dat BMW ons nog even de stilte voor de storm gunt. Het Beierse merk lanceert namelijk een teaservideo, waarop twee testmodellen te zien zijn tijdens hoge-snelheidstesten op de Nardo ring in Zuid-Italië. Het is natuurlijk van essentieel belang dat de toekomstige BMW M5 een beetje stabiel blijft bij hoge snelheden, op de Duitse autobahn zullen de kopers van deze sportivo in maatpak dan ook frequent de topsnelheid op de tellerpartij willen toveren.

Naar goede gewoonte wordt die topsnelheid trouwens gewoon begrensd op 250 km/u, maar de topsnelheid is natuurlijk al lang geen verkoopsargument meer bij de aankoop van een M5. Onder de motorkap gaat het er voortaan wel resoluut anders aan toe. De vorige generatie kon nog genieten van een benzineslurpende atmosferische V10, de nieuwe krijgt maar acht cilinders onder de motorkap en compenseert de verloren slagruimte met twee turbo’s. In totaal zou dit moeten zorgen voor een piekvermogen van 570 pk en een maximaal koppel van 700 Nm, gekoppeld aan een nieuwe 7-traps M automaat met dubbele koppeling zou dit goed zijn voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 4,4 seconden. We zijn alvast benieuwd naar het resultaat!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...