Video: Are you GTI enough?


De Golf GTI is 35 jaar oud en dat verdient een speciale editie.

Begin deze maand kondigden we reeds de Golf GTI Edition 35 aan, nu werd er ook een bijpassend promotiefilmpje gelanceerd. Het vermogen van de Golf GTI werd opgewaardeerd van 210 tot 235 pk, wat een ratio van 6 kg/pk oplevert. Het motorkoppel bedraagt 300 Nm en wordt in bedwang gehouden via een XDS elektronisch sperdifferentieel. Niemand had 35 jaar geleden kunnen voorspellen dat er zo’n 2 miljoen GTI’s verkocht zouden worden en dat het vermogen probleemloos de 200 pk limiet zou overschrijden.

De Golf GTI Edition 35 is de ultieme GTI en sprint van 0-100 km/u in 6,6 seconden. De topsnelheid van de Golf bedraagt 247 km/u. Toch zijn prestaties en zuinige verbruikscijfers volgens Volkswagen hier geen tegenpolen, de Golf GTI Edition 35 heeft genoeg aan 8,1 l/100 km. Wie kiest voor de optionele DSG-transmissie moet nog een extra 0,1 l/100 km kunnen besparen. Best knappe cijfers, maar om er een even grote extase mee te bereiken als de vrouw in het promofilmpje? Toch een beetje overdreven volgens ons.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...