Officieel: Mercedes SLS AMG Roadster

Mercedes SLS AMG Roadster
Mercedes heeft de officiële foto’s van de Mercedes SLS AMG Roadster vrijgegeven.

De looks van de Roadster hoeven ons helemaal niet te verbazen. Het meest opvallende aan dit model is uiteraard dat de vleugeldeuren vervangen werden door 2 meer conventionele exemplaren en natuurlijk kan het dak zichzelf openen, dat is nu éénmaal de bedoeling van een Roadster. Dat de SLS AMG Roadster er prachtig uitziet, staat buiten kijf.

Onder de motorkap ligt een V8-motor met 571 pk aan vermogen. Die motor laat de SLS toe een uiterst snelle sprinttijd naar 100 km/u vanuit stilstand neer te zetten, die op 3,8 seconden neerkomt. De topsnelheid bedraagt 317 km/u, zeker en vast niet slecht. Deze topsnelheid is elektronisch begrensd, maar kan zowel met het dak open als met de stoffen kap dicht behaald worden.

De ingenieurs van Das Haus hebben veel werk gestoken in de stoffen kap. Die kan tot snelheden van 50 km/u geopend worden en is gemaakt om windgeluiden en vibraties tegen de gaan. Het motorgeluid van de SLS AMG wil je echter voor geen geld van de wereld missen. Het koetswerk van de SLS AMG Roadster werd verstevigd, maar legt amper 40 kg meer in de schaal dan de Coupé. Het dak gaat in 11 seconden naar beneden.

Deze cabrio zal in september in Frankfurt onthuld worden. We vermoeden dat dit model ongeveer €195.000 zal gaan kosten, een flinke €15.000 meer dan de Coupé. Nu goed, wie de Coupé kon betalen, zal ongetwijfeld niet op €15.000 moeten kijken.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes SLS AMG.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Mercedes SLS AMG Roadster"

  1. kristof 29-05-2011 om 10:49

    Waarom de cabrio kopen als je een wagen kan kopen met vleugeldeuren. Ik zou voor de vleugeldeuren gaan. Veel patseriger 🙂

  2. MRM 29-05-2011 om 11:00

    De deuren zijn inderdaad prachtig, maar minder praktisch. Heb er al 2 keer mijn hoofd tegen gestoten en die deuren zijn niet van de zachtste. Of ik ben gewoon lomp natuurlijk 😉

  3. wipneus 30-05-2011 om 10:35

    Ziet er een vette bolide uit!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...