Video: Reclamecampagne Renault-Nissan


Renault en Nissan hebben samen een reclamecampagne opgestart om groene wagens te promoten.

Renault en Nissan zetten hun samenwerking nu ook verder op het vlak van marketing. Beide merken lanceerden een reclamecampagne ter promotie van de Nissan Leaf en Renault Z.E., waarin gewezen wordt op de benzine-onafhankelijkheid van beide wagens. De afhankelijkheid van fossiele brandstoffen bij andere wagens wordt op verschillende ludieke manieren weergegeven, van een computer tot een tandenborstel op benzine.

Ook de semi-elektrische Chevrolet Volt/Opel Ampera moet eraan geloven. Terwijl de eigenaar zijn Volt bijtankt aan een benzinestation kijkt hij vol jaloezie naar de Nissan Leaf eigenaar die net wegzoemt van een herlaadpaal. Natuurlijk is het belangrijk kritisch te blijven, zolang de elektriciteit zelf opgewekt wordt in gascentrales blijft er een zekere milieu-impact. De elektrische wagens op zich zijn wel een zeer belangrijke eerste stap. (Via: AB)

http://www.youtube.com/watch?v=j0sCCJFkEbE

Deel dit bericht:

2 reacties op "Video: Reclamecampagne Renault-Nissan"

 1. kristof 28-05-2011 om 13:59

  Met het Engelse “gas” wordt benzine bedoeld, niet het luchtige gas waarmee wij verwarmen. Misschien eens aanpassen?
  Wel leuke reclames, en zoals aangegeven, de stroom moet ergens van komen, dus er is altijd impact. maar de impact is zowiezo kleiner want de electriciteit wordt opgewekt in centrales die zowiezo meer rendement halen dan onze afzonderlijke motoren.

 2. PJS 28-05-2011 om 14:02

  @Kristof; was ongetwijfeld wel zo bedoeld, maar heb het aangepast.

  Het rendementsbegrip is inderdaad belangrijk, in grote centrales kan elektriciteit efficiënt geproduceerd worden..
  Op voorwaarde dat er achteraf niet te veel rendement verloren gaat in de elektromotor natuurlijk..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...