Video: Ferrari 458 Challenge op Laguna Seca

Ferrari 458 Challenge
De Ferrari 458 Italia is reeds snel, maar de Challenge raceversie is nog een stuk sneller.

De Ferrari 458 Challenge debuteerde vorige maand in Monza. De van de 458 Italia afgeleide racer beschikt over dezelfde 4.5-liter grote V8, met eveneens een vermogen van 570 pk en een koppel van 540 Nm. Het gewicht ligt echter een stuk lager en de bolide werd op meerdere vlakken serieus aangepast. Zo beschikt de 458 Challenge over een F1 tractiecontrolesysteem, een race-ophanging, een elektronisch differentieel en krachtige Brembo CCM2 remmen.

In de onderstaande video is de racebolide te zien op het Laguna Seca circuit, gekend omwille van de fameuze ‘Corkscrew’ bocht. Ferrari tracht elke generatie wagens steeds beter te maken en daar zijn ze met de 458 Challenge zeker in geslaagd. De wagen is naar eigen zeggen zelfs 2 seconden sneller op het Fiorano testcircuit. Op het Amerikaanse circuit zette de 458 Challenge tijden neer die tot 3 seconden sneller waren dan de volgers in een 430 Challenge. (Via:AB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...