Van Gran Turismo tot de 24-uren van Le Mans


Lucas Ordoñez startte als Playstation-gamer, maar rijdt nu mee in de LMP2-klasse op Le Mans.

Lucas Ordoñez is de Spanjaard die de eerste GT Academy won, georganiseerd door Playstation in samenwerking met Nissan. Hoewel hij enkele jaren geleden enkel race-ervaring had in de virtuele wereld van Gran Turismo, heeft hij ondertussen reeds een knappe carrière opgebouwd. Zijn eerste race was tijdens de 24-uren van Dubai in een Nissan 350Z GT4, gevolgd door een seizoen in het FIA GT4 kampioenschap als teamgenoot van Alex Buncombe.

Dit jaar legt de Spanjaard de lat nog iets hoger, de jongeman neemt binnenkort deel aan de legendarische 24-uren van Le Mans in een LMP2-prototype. Eerder kreeg hij reeds de kans in deze bolide deel te nemen aan de 24-uren van Sebring. Om zich voor te bereiden op de race in Le Mans doet Lucas met zijn team een 24-uren doorheen het Verenigd Koninkrijk in een Nissan GT-R. Hierbij racen ze niet, maar proberen ze vooral te wennen aan de nachtelijke rit, rijderswissels en het slapen tussendoor. Lucas Ordoñez beleeft werkelijk zijn droom en we hopen dat hij zijn carrière nog lang kan verderzetten. (Via: AB)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Van Gran Turismo tot de 24-uren van Le Mans"

 1. Bart 27-05-2011 om 17:41

  Jammer genoeg kunnen belgen niet meedoen aan de GT Academy…

 2. PJS 28-05-2011 om 0:17

  Erg grappig dat ze Le Mans voorbereiden door 24-uur in het VK te toeren, lijkt me eerder een ludieke actie dan een serieuze test?

 3. TDB 28-05-2011 om 9:29

  @Bart ja dat is enorm jammer! Er was wel een signature competition voor België waarmee je een SLS AMG kon winnen, werkelijk! Helaas heb ik niets meer gehoord van deze competitie achteraf… 

  @PJS Zo ludiek nu ook niet;) Om te wisselen, dan trachten wat te slapen, enzovoort het hele bioritme dat verstoord is… Uiteindelijk heeft hijzelf al mee dan één 24-uren race achter de rug, dus gelukkig al wat ervaring!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...