Gumball 3000: Van Londen naar Istanbul

Gumball 3000 2011
Deze ochtend is de Gumball 3000 weer gestart, en de fans weten wat dat betekent.. Supercartime!

Oprichter Maximillion Cooper benadrukt het de laatste jaren steeds meer en meer, de Gumball 3000 is geen race, maar een rally. Hiermee probeert hij de negatieve commentaren van de buitenwereld te verdoezelen, want iedereen weet hoe een groep richboys zich gedragen tijdens misschien wel dé decadentste autorace ter wereld. Maar toch worden er steeds meer regels opgelegd, om tragische ongelukken zoals enkele jaren geleden toen een inwoner van een pittoresk dorp in Macedonië een aanrijding met een Ferrari niet overleefde te voorkomen.

Ondanks dat ongeluk heerst er nog steeds iets magisch over de Gumball, overal waar ze zullen passeren staan er honderden fans klaar, met een fototoestel of filmcamera om de unieke beelden te kunnen vastleggen. Voor wie het allemaal wel wat meer mag zijn, moet misschien zelf een deelname overwegen. De inschrijvingsprijs bedraagt 25.000 dollar, voor 1 wagen en 2 personen, maar niet zomaar elke auto wordt toegelaten. Een supercar meer of minder kan er altijd nog wel bij, maar gelukkig maken originele wagens ook een kans.

De Gumball startte deze ochtend in hartje Londen, volgende week woensdag is het de bedoeling dat iedereen veilig aankomt in Istanbul. Onderweg passeren ze Parijs, Barcelona, Monaco, Venetië, Belgrado en Sofia. De opmerkelijkste stop is ongetwijfeld Monaco, waar tergelijk de Grote Prijs F1 gereden wordt. De organisatie heeft voor de volledige groep mooie plaatsen kunnen regelen, wat ongetwijfeld een mooi extraatje is voor de deelnemers.

De deelnemers hebben hun beste bolides meegebracht voor de 2011 editie. Onder het motto ‘voor elk wat wils’ is er een verbazingwekkende verzameling supercars aanwezig, zo vind je er sowieso een Audi R8 Spyder, Bugatti Veyron, Mercedes McLaren SLR, Nissan GT-R, Ferrari 430 Scuderia, Italia en 599GTO, BMW M3 GTS, … De meest opmerkelijke bolide is waarschijnlijk de Aston Martin One-77, een hypercar waarvan de eerste exemplaren nog maar net afgeleverd werden aan de klanten. Met een brullende V12 die verantwoordelijk is voor 760 pk en een topsnelheid boven de 300 km/u ben je zelfs in de Gumball 3000 verzekerd van onafgebroken aandacht!

Mr Maximillion himself heeft de gewoonte om zelf ook altijd mee te rijden, dit jaar heeft hij gekozen voor een Rolls-Royce Phantom Drophead. Een week alleen in deze reusachtige auto vertoeven lijkt wat saai, daarom dat popster EVE hem zal vergezellen. Vorige edities koos Max nog voor een Jaguar XJ220 en een Morgan Aero Max, maar nu gaat de bezieler van de Gumball 3000 duidelijk voor iets meer comfort.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...