Abarth vanaf 2013 in het WRC?

Abarth Grande Punto S2000 WRC
Fiat lijkt van plan zijn Abarth-divisie in te zetten om vanaf 2013 deel te nemen aan het WRC.

Goed nieuws voor rallyfanaten, want na MINI en Volkswagen zou het kunnen dat ook Abarth in de toekomst mee zal doen aan het World Rally Championship (WRC). Momenteel wordt deze tak van de autosport gedomineerd door Subaru, Mitsubishi en Citroën, in de toekomst zou de concurrentie tussen de merken een stuk heviger kunnen worden.

Abarth is niet aan zijn proefstuk toe, de subdivisie van Fiat heeft namelijk tussen 2006 en 2009 met een Grande Punto Super 2000 in het IRC gereden. Die periode was goed voor zes overwinningen en verschillende snelle stagetijden. Daarna was het enkele jaren stil bij de Schorpioen, maar dat nam niet weg dat private teams nog steeds de Abarth Grande Punto als rallywagen gebruiken. Dit jaar zal Abarth echter terug met verschillende 500 R3T’s deelnemen aan het IRC.

De intrede van Abarth in het WRC zal nog tot 2013 op zich laten wachten. Volgens de geruchten zou Abarth een Grande Punto Super 2000 omvormen naar WRC specificaties om deel te nemen aan het WRC. Daarnaast zal het ook modellen verkopen aan private teams, zodat de komende jaren verschillende Abarth’s aan de start zullen komen van het WRC.

Lees hier onze rijtest met de Abarth Punto Evo en 500C.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...