Abarth 500C voortaan ook met handbak

Abarth 500C manueel
Abarth heeft zonet bekendgemaakt dat de 500C voortaan ook met een manuele versnellingsbak geleverd zal kunnen worden.

In onze test met de Abarth 500C hadden we eigenlijk maar één conclusie, zonder automaat zou het een véél leuker scheurijzer zijn. Abarth heeft blijkbaar goed geluisterd, want het heeft besloten om de wagen voortaan niet meer exclusief met de vijftraps automaat te leveren. Dat lijkt ons dan ook een prima beslissing, aangezien de verouderde MTA-automaat het sportieve karakter van de wagen niet kon volgen.

Voortaan zal je dus zelf kunnen schakelen in de Abarth 500C. Daarvoor heeft het merk een vijfbak gekoppeld aan de 1.4 T-Jet met 135 pk, net als in de Abarth 500. Hierdoor sprint de 500C sneller van 0 naar 100 km/u, met automaat duurde dit 8,1 seconden, handgeschakeld kan dit in slechts 7,9 seconden. Daarmee sprint de kleine Abarth even snel naar 100 km/u als de Abarth Punto Evo. De topsnelheid van de Cabrio-Abarth ligt op 205 km/u. Voor de geïnteresseerden hebben we nog meer goed nieuws, want dankzij de handbak is de Abarth 500C ook goedkoper geworden, voortaan is hij er al vanaf 20.150 euro, dat is 1.200 euro goedkoper dan met automaat.

Lees hier onze rijtest met de Abarth 500C & Punto Evo.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...