“Pang Da mag Saab niet steunen”

Instabiel Saab
Pang Da, de tweede redder van Saab, heeft bij de Chinese overheid geen goedkeuring gekregen om een belang te nemen in Spyker.

Na het afspringen van de deal met Hawtai, was het de beurt aan Pang Da om op de kar van Victor Muller te springen. Het akkoord dat Spyker sloot met Pang Da bestond uit meerdere pijlers. Eerst en vooral zou de Chinese autodistributeur 30 miljoen euro betalen aan Saab voor de aankoop van auto’s, waarmee Saab zijn korte termijn financiering zou kunnen oplossen. Daarnaast zou Pang Da voor 65 miljoen euro een belang van 24% in Spyker nemen, maar hiervoor moest het Chinese bedrijf eerst nog een goedkeuring van de Chinese overheid krijgen.

Nu blijkt echter uit anonieme bron dat één van de drie commissies die het plan moest goedkeuren, het plan niet heeft goedgekeurd. Het is China’s Commisie voor Nationale Ontwikkeling en Hervorming (NOHC), die het plan om 24% belang te nemen in Spyker heeft afgekeurd. Wat dit betekent voor het verdere verloop van de deal is niet duidelijk, Saab wou namelijk deze week nog de deal afsluiten.

Saab PhoeniX Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...