Video: Ferrari Superamerica 45 opent zijn dak

Ferrari SuperAmerica 45 Open dak header
De one-off van Ferrari had heel wat bekijks op het Villa d’Este Concours, in een korte video zien we hoe de dakconstructie van deze unieke Ferrari werkt.

Het is de New Yorkse miljardair Peter Kalikow die dit model in elkaar liet zetten, om daarmee zijn 45ste verjaardag als Ferrari-klant te vieren. Het model heet dan ook toepasselijk Superamerica 45 en werd uitgevoerd in het Blu Antille dat ook zijn 400 Superamerica uit 1961 siert. Deze one-off werd gebouwd met de 599 als basis, maar het is niet moeilijk om de gelijkenissen met de SA Aperta te zien. Deze Superamerica 45 is namelijk ook gewoon een cabrio, met een daksysteem dat van de Renault Wind lijkt weggeplukt. Deze hardtop plooit namelijk niet op, maar klapt om tot boven de koffer, net als bij de originele 575 Superamerica. Benieuwd hoe het werkt? In onderstaande video zien we het daksysteem aan het werk op het prestigieuze Concours op Villa d’Este.

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...