Preview: Citroen DS4 Racing

Citroen DS4 Racing
Citroën wil zijn Racing-label uitbreiden, na de DS3 Racing volgt binnenkort ook de DS4 Racing.

Citroën wil naast het luxueuze DS-gamma ook een sportief Racing-gamma uitbouwen, na de succesvolle lancering van de DS3 Racing wil het Franse merk ook de DS4 ombouwen tot een sportief scheurijzer. Momenteel is een motor met 200 pk het krachtigste wat Citroën te bieden heeft voor de DS4, maar daarmee bedreig je uiteraard geen Mégane RS (250 pk) of Golf R (270 pk).

Wat er zich onder de motorkap van de DS4 Racing zal afspelen blijft een druk besproken thema, zeker in de Franse autopers. Eerder brachten we al het bericht dat de DS4 Racing de 1.6 THP met 200 pk zou koppelen aan een hybridemotor met 95 pk, maar volgens het Franse L’automobile Magazine is dat larie. Volgens het toonaangevende Franse automagazine krijgt de DS4 Racing gewoon een opgepepte 1.6 THP, met 230 pk. Dat is inderdaad niet genoeg voor om de Mégane RS of Golf R te verslaan, maar zou wel genoeg zijn om het de 308 GTi en Golf GTI moeilijk te maken.

Naast de motorische aanpassingen krijgt de Citroën DS4 uiteraard een verlaagd onderstel dat geoptimaliseerd zal zijn voor sportieve prestaties. Binnenin krijg je verder kuipstoelen en aan de buitenkant mogen we net als bij de DS3 Racing allerlei stickers, een diffuser en spectaculaire velgen verwachten. De DS4 Racing zou in 2012 gelanceerd worden.

Citroen DS4 Racing

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...