Jaguar’s X-Type opvolger komt pas na nieuwe XF

Baby Jag 3-series Jaguar X-Type
Jaguar zal geen spoed zetten achter de ontwikkeling van een model onder de XF, het wil namelijk eerst de volgende generatie XF lanceren.

Algemeen werd aangenomen dat de opvolger voor de X-Type in 2014 gelanceerd zou worden, maar de laatste geruchten ontkennen deze berichten. Jaguar zou namelijk eerst de nieuwe generatie Jaguar XF willen lanceren, alvorens een segment lager met een nieuw model te komen. De nieuwe XF zal in 2015 gelanceerd worden, we mogen Jaguar’s concurrent voor de BMW 3-Reeks, Mercedes C-Klasse en Audi A4 dus pas in 2016 verwachten.

Met het uitstel wil Jaguar voorkomen dat de verkoopcijfers van de XF gehypothekeerd zouden worden door het nieuwe model. Klinkt misschien vreemd, maar dat is het niet als je de markt bekijkt. De nieuwe BMW 5-Reeks en Mercedes E-Klasse zijn namelijk een stuk groter geworden, waardoor de nieuwe generatie XF ook in afmetingen zal moeten groeien. Tegelijk zullen ook de toekomstige 3-Reeks en C-Klasse in afmetingen toenemen, waardoor Jaguar’s instapmodel eigenlijk haast even groot zal zijn als de huidige XF. Dat maakt het niet onlogisch dat Jaguar eerst de nieuwe XF wil lanceren, alvorens met een nieuwe instapper te komen. Jaguar gelooft trouwens erg in de XF en zijn toekomstig klein broertje, het merk is ervan overtuigd dat ze nog niet het volledige potentieel van de XF hebben benut, en hopen het succes een segment lager door te trekken. (Via: Autocar)

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF

Jaguar X-Type (2)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...