Spyshots: Audi S1 in vol ornaat

Audi S1
Audi heeft ongetwijfeld door dat ongeveer iedereen ter wereld zich kan voorstellen hoe de Audi S1 eruit ziet. Waarom nog camoufleren?

De meest krachtige versie van de Audi A1 krijgt een 1.6 liter groot turboblok dat ook in de Volkswagen Polo R zal komen. Het blok levert 220 pk, voldoende om de doorsnee Citroën DS3 Racing en MINI JCW wat angst aan te jagen, op gebied van pk’s heeft de Audi het voordeel. De nul naar honderd tijd zou rond de 6 seconden moeten zwerven, de topsnelheid zou rond 220 km/u liggen.

Hoe kan je merken dat dit model de Audi S1 is? Wel, hij is iets breder dan de Audi A1, krijgt dikkere banden, een lagere ophanging en bovendien heeft hij achteraan ook twee uitlaatpijpen. De zijspiegels zijn uiteraard in het zilvergrijs uitgevoerd, dat hoort nu éénmaal voor alles wat Audi een S-badge geeft. Normaal gezien mogen we dit model op het autosalon van Frankfurt verwelkomen. (via AE)

Lees hier onze rijtest met de Audi A1.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...