Officieel: Aston Martin V12 Zagato

Aston Martin V12 Zagato
Vorige week aangekondigd, nu ook enkele details: de V12 Zagato.

We hadden het vorige week reeds over de samenwerking van Aston Martin en Zagato voor een nieuw model ter ere van de vijftigste verjaardag van de DB4 GT Zagato. De wagen zal pas officieel voorgesteld worden op het Villa D’Este Concours op 21 mei, maar de details werden nu reeds vrijgegeven.

Aston Martin en Zagato baseerden zich voor de V12 Zagato op enkele exclusieve meesterwerken van weleer: de DB4 GT Zagato, V8 Vantage Zagato en de DB7 Zagato. De technologie van vandaag werd gecombineerd met de charmes noodzakelijk om uit te groeien tot een waar icoon. Het design is elegant en tegelijk brutaal, wat de precieze balans tussen race-prestaties en pure stijl weerspiegelt.

De V12 Zagato krijgt een met de hand vervaardigd frame. Elk aluminium paneel werd op een traditionele wijze vervaardigd, de invloeden en ervaring dragend van bijna 100 jaar erfgoed in de stiel. De voorvleugel alleen bestaat uit zeven afzonderlijke stukken aluminium, gecombineerd en met de hand afgewerkt tot een vloeiende vorm. Ook de dubbele bobbels in het dak, een iconisch Zagato kenmerk, ontglippen het oog niet.

Het nieuwe meesterwerk draait niet alleen om design, maar ook om rijplezier in de meest pure vorm. Een 6.0-liter V12 draagt daartoe zijn steentje bij. De motor levert een totaal vermogen van 517 pk en een koppel van 570 Nm. Net zoals de DB4 GT Zagato zijn leven vooral doorbracht op het circuit, zal ook de V12 Zagato debuteren op het circuit. Op 28 mei zal een raceversie deelnemen aan de 4-uren van de Nürburgring, ter voorbereiding van de 24-uren versie op 25-26 juni.

Daarnaast werd ook een zeer gelimiteerde productieversie aangekondigd, hoogstwaarschijnlijk in aantal dicht aanleunend tegen de 19 stuks van de DB4 GT Zagato. Deze versie zal verschijnen zonder achterspoiler en rolkooi, maar zou toch enkele materialen uit de racewereld behouden. Natuurlijk zal de straat-legale versie een stuk comfortabeler worden. Over prijzen werd nog niets gezegd, maar gezien de exclusiviteit zullen hoogstwaarschijnlijk enkel de rijksten der rijken zich een V12 Zagato kunnen veroorloven.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Aston Martin V12 Zagato"

  1. PJS 20-05-2011 om 11:42

    Monsterlijk!

  2. kristofl 20-05-2011 om 11:50

    Fijn zo! Achterkant heerlijk agressief, voorkant toch net iets te braaf…  Dat dak vind ik ook heerlijk!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...