Gerucht: BMW denkt aan 1M CSL

BMW 1-Reeks M Coupé
BMW zou eraan denken om een CSL versie van de 1M Coupé te bouwen.

BMW sluit de komst van een 1M CSL niet uit, het onverwachte succes van de 1M en de beperkte oplage van het model nopen het merk tot uitbreidingen. In het Verenigd Koninkrijk werd al twee derden van de oplage van 450 stuks verkocht. Het Beierse merk zou er daarom aan denken om ook andere versies van het model te maken, zoals een CSL, Cabrio en Hatchback versie.

Volgens BMW product manager James Morrison heeft de 1M voor een grote buzz gezorgd, het merk had bij de lancering niet zo’n grote impact verwacht. Daarom denkt het nu aan wat het nog meer met de 1M Coupé kan doen. Volgens Morrison behoort een CSL versie tot de mogelijkheden, maar het merk mag het prijskaartje niet uit het oog verliezen. Een wagen lichter maken kost veel geld, de huidige 1M Coupé kost al 50.500 euro, de CSL zou dan snel richting 65.000 euro uitkomen. Of de consumenten het extra geld zouden willen besteden aan een wagen dat iets lichter en sneller is, is de vraag die BMW zich nu moet stellen. Een uitbreiding van de oplage lijkt dan namelijk een meer eenvoudige oplossing. (Via: BMWBlog)

BMW 1M Coupe CSL

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...