Videovergelijking: Porsche GT2 RS vs GT3 RS

Porsche 911 GT3 RS vs 911 GT2 RS
De Porsche GT3 RS is één van de krachtigste negenelfjes voor op het circuit, maar met de komst van de GT2 RS heeft het er een te duchten concurrent uit eigen huis bij. Hoe verhouden deze zich tot elkaar?

Onze Amerikaanse collega’s van EM haalden voor deze ultieme Porsche-vergelijking op RS-niveau de befaamde Johannes van Overbeek uit zijn ALMS racestal voor wat rondjes op Laguna Seca. ALMS staat voor American Le Mans Series en deze raceklasse valt te vergelijken met het FIA GT2 klassement. Momenteel rijdt deze Amerikaan met een Ferrari F430 voor het Team Extreme Motorsports. Waarom deze Ferrari-rijder in de twee heetste Porsche’s van het moment gestoken wordt, is op het eerste zicht niet duidelijk, maar Wikipedia leert ons dat Johannes in 2007 nummer 1 werd in de Porsche Cup. Met die titel bewees de Amerikaan dat hij de beste Porsche-piloot was ter wereld.

Alvorens we overschakelen naar het bevredigend beeldmateriaal geven we nog graag wat cijfermateriaal mee. De Porsche 911 GT3 RS is de oudste van de 2 kemphanen, maar de 3,8 liter flatsix levert nog steeds 450 pk. De sprint tussen 0 en 100 km/u is voorbij in 4 seconden, de topsnelheid ligt op 310 km/u. Daarmee doet hij net onder voor zijn gewone GT3 broer, maar de RS versie is dan ook volledig afgestemd voor het circuit.

Aan de andere zijde vinden we de GT2 RS, de snelste 911 die Porsche ooit bouwde. Met 620 pk op de achterwielen, een handgeschakelde versnellingsbak en gigantische spoiler achteraan bewijst Porsche nogmaals zijn Deutsche Gründlichkeit. De sprinttijd bedraagt slechts 3,5 seconden en de GT2 RS kan tot 330 km/u blijven doorgaan. Een rondje Nordschleife doet deze twinturbo in slechts 7 minuten en 18 seconden, terwijl zijn videorivaal er  7 minuten en 42 seconden over doet.

Cijfermatig wint de GT2 RS ook met uitstekende cijfers, maar cijfers zeggen niet alles. Johannes vertelt ons alles over zijn bevindingen met de 2 Renn Sport‘s. Als bonus hebben we nog enkele videofragmenten van beide fast laps.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Videovergelijking: Porsche GT2 RS vs GT3 RS"

  1. TDB 18-05-2011 om 15:50

    Nu nog eens vergelijken met de GT3 RS 4.0 ook;)!

  2. mrnix 18-05-2011 om 22:22

    moeilijke keuze… 😀

  3. marhendr 06-06-2011 om 23:44

    Heerlijke post!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...