Officieel: Nieuwe Opel Zafira Tourer

Opel Zafira Tourer
Opel heeft zonet officiële foto’s en details vrijgegeven over de Opel Zafira Tourer.

Opel stelt de nieuwe Opel Zafira Tourer voor, die ziet meteen de term ‘Tourer’ aan zijn naam toegevoegd, om duidelijk te maken dat het de grotere broer wordt van de Zafira. De Zafira Tourer maakt een grote sprong voorwaarts ten opzichte van zijn voorganger, niet alleen qua styling, maar ook dankzij een ingrijpend herwerkt Flex7-zetelsysteem. Terwijl de derde zetelrij nog steeds volledig kan worden weggeklapt in de vloer van de bagageruime werd de tweede rij volledig hertekend: de bank ruimde plaats voor drie afzonderlijke, individuele zetels die zich onafhankelijk van elkaar laten neerklappen en verschuiven. Elke zetel kan over een rail 210 mm in de lengte verschoven worden.

Daarnaast kan de tweede zetelrij optioneel met het ‘Lounge Seating’-systeem worden uitgerust, waarmee het de ruimte en het comfort van een royale limousine biedt. Met een slim vouwmechanisme kan de middelste zetel dan worden neergeklapt en gedraaid tot een comfortabele armsteun voor de buitenste passagiers. Daarnaast kunnen de stoelen over een rail van 280 mm in de lengte verschoven worden en zelfs 50 mm naar het midden toe. Dat alles maakt deze Zafira Tourer een echte ‘lounge op wielen’, wat hem meer maakt dan een pure gezinswagen. De Zafira Tourer kan dankzij zijn ruimtelijk gevoel ook ingezet worden voor een zakenreis of een vriendentrip. In de koffer is ruimte voor 710 liter bagage in de configuratie met vijf zitplaatsen, klap je alle zetels neer dan kan er 1.860 liter worden vervoerd.

Opel haalt verder zijn volledige FlexTerminologie uit de kast om te benadrukken hoe multifunctioneel de Zafira Tourer wel is. Zo is er plaats voor een FlexConsole, een verbeterde versie van de innovatieve FlexRail die vorig jaar in de Meriva werd gelanceerd en waarmee je naar wens de armsteun of bekerhouder kan verschuiven op een rail. Verder kunnen fietsliefhebbers de FlexFix-fietsendrager gebruiken, terwijl je met het FlexRide-systeem het onderstel naar wens kan instellen.

De styling van de Zafira ligt volledig in lijn van de nieuwe designtaal van Opel, met elementen van de Meriva en Insignia. Aan de voorkant merken we het dubbele boemerangmotief op, terwijl het gestroomlijnde en aerodynamische koetswerkdesign de Zafira Tourer een silhouet moet geven dat refereert naar een hogesnelheidstrein. In de flanken vinden we het typische sikkelmotief terug, wat de Zafira Tourer een dynamische indruk geeft. Achteraan vinden we een vleugelvormige look terug in de achterlichten, die voorzien zijn van LED-technologie, terwijl een horizontale chroomlaat de Zafira een hoogwaardige toets moet geven.

Onder de motorkap van de Opel Zafira Tourer zal bij de lancering in de herfst keuze zijn tussen 6 verschillende motoren. Het gaat om drie versies van de 2.0 CDTI turbodieselmotor, met 110, 130 of 165 pk. Daarnaast is er langs benzinezijde de keuze tussen een atmosferische 1.8 met 115 pk of een 1.4 ECOTEC met 120 of 140 pk. Met uitzondering tot de 1.8 is er de keuze tussen een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak. De 1.8 wordt steeds aan een manuele vijfbak gekoppeld en wordt in tegenstelling tot alle andere motoren niet uitgerust met de nieuwe Start/Stop-technologie van Opel. Later volgt nog een superzuinig ecoFLEX-model en een versie met CNG en LPG.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...