Eerste foto’s: Mugen CR-Z

Honda CR-Z mugen
Honda heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de door Mugen opgefokte CR-Z.

We hadden het eind vorige maand nog over de krachtbron van de Mugen CR-Z, nu heeft Honda de eerste officiële foto’s vrijgegeven. De Mugen CR-Z beschikt over een 1.5-liter benzinemotor met supercharger. Het totale vermogen komt zo neer op 200 pk, er wordt een koppel overgebracht van 245 Nm. De wagen blijft eveneens een hybride.

De Mugen CR-Z moet tegemoet komen aan het publiek van de Civic Type R, die helaas niet meer gebouwd wordt. Laatstgenoemde voltooit een sprint van 0-100 km/u in 6,6 seconden. Mugen laat weten dat de testversie dit cijfer reeds verpulverd heeft. Bovendien beweert Mugen dat het verbruik gelijk is aan dat van de standaard CR-Z, hoogstwaarschijnlijk te danken aan de gewichtsreductie. Zo krijgt de CR-Z bijvoorbeeld een motorkap uit carbon en werden ook andere lichtere componenten gebruikt.

We zien dat deze Mugen-versie van de CR-Z aan de buitenkant grondig aangepast werd. Zo beschikt hij niet enkel over een nieuwe bumperkit rondom, maar werd hij ook voorzien van dikkere velgen en een grotere spoiler achteraan. Aan de binnenkant is het interieur zo goed als ongewijzigd in vergelijking met de standaard CR-Z, de drie tellers die het dashboard sieren zijn nieuw, net zoals de Recaro kuipstoelen. Best wel leuk!

Natuurlijk werden ook de remmen en ophanging opgewaardeerd, met bovendien instelbare dempers. Deze testversie is voorlopig een uniek exemplaar, maar Mugen Euro zegt CR-Z eigenaars te kunnen voorzien van een complete kit. De Honda CR-Z Mugen zal zijn debuut maken op het Goodwood Festival of Speed deze zomer. (Via: AutoExpress)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Eerste foto’s: Mugen CR-Z"

  1. mrnix 18-05-2011 om 17:55

    geweldige auto zo te zien 😀

Reageer

Reactie aan het plaatsen...