Nieuwe Porsche 911 wordt voetganger-vriendelijk

Porsche 911 991
Porsche zou een patent aangevraagd hebben op een nieuwe technologie ter bescherming van voetgangers.

We hadden het gisteren nog maar over de nieuwe 911 (991), die voortaan net als de bolides in de Formule 1 over een KERS-systeem zou beschikken. Nu duiken berichten op over een patentaanvraag van Porsche op een ‘nieuwe’ technologie ter bescherming van de voetgangers. Een gelijkaardige technologie is echter al bestaande bij andere fabrikanten.

Het gaat meer bepaald om een omhoogklappende ‘motorkap’, eigenlijk kofferklep dus in het geval van een Porsche 911. Bij een eventuele aanrijding met een voetganger zou de motorkap omhoogkomen om zo hopelijk ernstige verwondingen bij het slachtoffer te vermijden. De impact wordt hierbij zoveel mogelijk geabsorbeerd. (Via: Autoblog)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...