Rijtest & Video: Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6

Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6
Hyundai saai? Met de Genesis Coupé ligt dat wel even anders.

Hyundai bouwt al langer een Coupé, maar daarmee kon het merk zich nooit echt in de kijker werken. Om te bewijzen dat het meer kan dan modellen met oneindig veel garantie bouwen, pakt het Koreaanse merk het deze keer resoluut anders aan. De nieuwe Genesis Coupé beschikt over achterwielaandrijving en een Torsen slipdifferentieel, om maar te zeggen dat de Koreanen de ambitie hebben om een echte sportcoupé op de markt neer te poten. Ook de looks dragen tot het gehele plaatje bij. Hoewel onmiskenbaar Koreaans, heeft de Genesis Coupé het profiel van een echte GT. De lange motorkap, de glooiende daklijn en de korte kont maken de ware ambities van het model meer dan duidelijk. Dit terwijl de twee uitlaatpijpen en de standaard 19″ velgen helpen om het sportieve karakter te benadrukken. De gigantische achterspoiler dient daarbij als sluitstuk voor een Coupé die zijn Oosterse afkomst niet verloochent maar toch door een ruimer publiek gesmaakt wil worden.

Hyundai Genesis Coupe V6

En dat ruim publiek krijgt de keuze tussen twee motoren. Ofwel kies je voor een 2-liter Turbo met 212 pk en 299 Nm koppel, ofwel laat je een 3.8-liter V6 met 303 pk en 361 Nm koppel het werk verzetten. Het 2-liter groot turboblok helpt de Genesis Coupé in 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u en zorgt ervoor dat de meter pas stopt bij 223 km/u. Dat zijn geen krappe cijfers, maar wie het echt sportief wil moet voor de 3.8 V6 kiezen. Dit atmosferisch blok zorgt met handbak voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 6,4 seconden, wie voor de zestraps automaat kiest mag daar zelfs nog een tiende vanaf doen. In de realiteit valt meteen op dat dit blok erg veel te bieden heeft in alle regionen van het toerengebied, met uiteraard een stevige adrenalinestoot en dito uitlaatorkest richting toerentalbegrenzer. Maar laat het net ook leuk zijn om met deze V6 rond de 2.000 toeren te rijden, want ook daar zit voldoende pit om er vlot vandoor te jakkeren. De zesbak maakt duidelijk dat de Genesis Coupé vooral vlot gereden wil worden, want in de stad gaat het soms erg schokkerig aangezien het evenwicht tussen de eerste en tweede versnelling wat zoek is. Bij vlot verkeer heb je er geen last van, maar file rijden is nu niet meteen iets wat je wil doen met de Genesis Coupé. Het schakelen zelf gaat naar onze mening iets te stroef, al ligt de relatief korte schakelpook wel goed in de hand.

Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6

Dat het motorblok en de transmissie uitnodigen tot een vlot rijgedrag hoeft ons niet te verbazen, de Koreanen willen namelijk dat deze Genesis Coupé gezien wordt als een toonbeeld van hun technisch kunnen. Het rijgedrag is dan ook goed uitgekiend, met een strakke ophanging die ervoor zorgt dat de Genesis Coupé aan de grond plakt op een bochtig parcours. Tegelijk is het zeer eenvoudig om de achterkant gecontroleerd te laten uitbreken. Op een nat wegdak is het al helemaal peanuts, op voorwaarde dat je het ESP uitschakelt. Dat systeem is namelijk erg streng in de Genesis Coupé, en grijpt soms stiefmoederlijk snel in. Zo hadden we meermaals voor dat het systeem de boel in volle acceleratie intoomde toen de Genesis een kleine oneffenheid in het wegdek opgemerkt had. Veilig is het zeker, maar een sportieve modus voor het ESP had welkom geweest.

Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6

De zitpositie is in de Genesis Coupé precies goed, je zit lekker laag en het stuur ligt goed in de hand. De sturing is zwaar en precies, maar voelt soms wel wat nerveus aan. Dat laatste merk je vooral als je het wat rustiger aan doet, op tempo is het erg eenvoudig om met hoge precisie in te sturen. Dat het onderstel stevig is, zorgt uiteraard niet enkel voor een sterk weggedrag, maar op onze Belgische B-wegen soms ook voor een minder comfortabel en nerveus geheel. De Koreanen kunnen natuurlijk niet weten dat het met onze vaderlandse wegen bedroevend gesteld is, dus heeft de Genesis Coupé het soms wat moeilijk om dat op te vangen. Daar kan het nog wat leren van zijn Duitse concurrenten, die een beter uitgebalanceerd onderstel aanbieden. Dat neemt echter niet weg dat deze Genesis Coupé een heerlijke rijdersauto is, die op meerdere vlakken ingezet kan worden. Al houdt hij er merkbaar graag het tempo in.

Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6

Terwijl het exterieur van de Genesis Coupé erg spannend oogt, hebben de Koreanen het binnenin meer bescheiden gehouden. Het interieur oogt sober en zal je niet meteen van je stoel kunnen blazen. De materialen zijn uiteraard niet op het niveau van de Europese premium concurrenten, maar dat hoefden we ook niet te verwachten. Wat we te zien krijgen is een degelijk afgewerkt interieur met zorg voor detail maar zonder veel franjes of luxueuze uitspattingen. Naar Europese standaard is dit niet top, maar het merk deed wel voldoende haar best om het binnenin erg aangenaam te maken. Zo ligt het stuur goed in de hand, zitten de stoelen erg goed en zorgen ze voor veel lendensteun in de bochten, terwijl het bedieningspaneel van de airco er gewoon piekfijn uitziet. We mogen ook niet vergeten dat behalve het GPS-systeem zowat alles standaard is op deze Hyundai, om maar te zeggen dat je dan iets makkelijker door de foutjes heen kijkt. Ook aan de dagelijkse bruikbaarheid is gedacht, met op de achterbank effectief genoeg beenruimte voor een volwassene. Alleen zijn ze in Korea vergeten dat de gemiddelde lengte van een man in België 1m83 bedraagt, hoofdruimte is er enkel voldoende als je graag met gekanteld hoofd de rit doorbrengt. Kofferruimte is er wel genoeg, 332 liter is helemaal niet slecht voor een wagen van dit kaliber.

Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6

Met zijn prijszetting wil Hyundai de laatste twijfelaars over de streep trekken, want voor 32.499 euro heb je de Genesis Coupé met 2.0 Turbo in je bezit. Wil je het graag nog iets straffer, dan moet je 35.999 euro neertellen voor de 3.8 V6. Maar denk nu niet dat je dan nog uitgebreid moet shoppen in de optielijsten, bij de Genesis Coupé wordt zowat alles standaard meegeleverd. Zo krijg je standaard een lederen interieur, cruise control, 19″ velgen, verwarmde zetels en het Torsen slipdifferentieel. Op de optielijst vind je enkel nog metaalkleur voor 400 euro en de optionele automaat voor de 3.8 V6 die 2.000 euro moet opbrengen. Dat maakt deze Genesis Coupé makkelijk 5.000 euro goedkoper dan zijn rechtstreekse concurrenten met meer dan 300 pk. Al mogen we de Focus RS niet vergeten. Hoewel geen Coupé, zet deze gelijkaardige prestaties neer voor een paar duizend euro minder. Maar een driftpartij zit er dan jammer genoeg niet in.

Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6

Conclusie

Wie op zoek is naar een bruikbare sportcoupé moet zeker ook eens een stop maken bij de Hyundai dealer. Hoewel hij misschien minder verfijnd is als sommige van zijn concurrenten, biedt deze Genesis Coupé gewoon erg veel rijplezier voor een schappelijke prijs. De 3.8 V6 zorgt ervoor dat er in alle toeren iets te beleven valt, terwijl het straffe onderstel voor een erg sportieve wegligging zorgt. De Genesis Coupé houdt er graag het tempo in, in traag verkeer reageert hij vaak te nerveus. Het interieur is soberder en minder luxueus afgewerkt dan zijn Europese concurrenten, maar daartegenover staan een standaarduitrusting en prijszetting die helpen om dat door de vingers te zien.

Hyundai Genesis Coupe 3.8 V6

Overzicht

+ Prestaties 3.8 V6
+ Goede Stoelen
+ Directe sturing
+ Prijs

– Nerveus in de stad
– Sober interieur
– Overijverige ESP

Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6

Tekst: Pieter-Jan Scheir
Foto’s: Pieter-Jan Scheir & Jeroen Maes

Deel dit bericht:

2 reacties op "Rijtest & Video: Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6"

  1. ixke 14-05-2011 om 19:53

    wat ik bijzonder geslaagd vind is het hele sobere dashboard, het kan dus wel zonder een knoppenwinkel vol toeters en bellen
    verder vind ik de voorgaande coupés van Hyundai er toch wel origineler uit zien …

  2. luc 14-05-2011 om 20:53

    mooie foto met die eendjes

Reageer

Reactie aan het plaatsen...