Gelekt: Nieuwe Mercedes A-Klasse

Gelekt Mercedes A-Klasse
De eerste foto’s van de nieuwe generatie A-Klasse zijn gelekt, ten opzichte van het conceptmodel verloor het wel veel van zijn agressiviteit.

Dat de volgende generatie A-Klasse volledig anders wordt hadden we al vernomen toen het merk het conceptmodel in Shanghai voorstelde. Vandaag krijgen we dankzij automobile-magazine de eerste patentfoto’s van het model te zien. Deze beelden tonen ons meteen de vijfdeursversie van het model, deze ogen jammer genoeg minder spectaculair als het scherp uitgesneden driedeurs conceptmodel. Mercedes geeft de A-Klasse een C-Klasse grille, met enkel een scherper uitgesneden onderbumper en anders gevormde lichten. De motorkap is lang en afgeplat, terwijl de voorruit flink afhelt om zo een relatief dynamisch ogende hatchback te vormen.

In profiel heeft de A-Klasse duidelijk wat weg van de CT200h. Naar achter toe zien we dat de daklijn naar beneden afloopt, gevolgd door een dakspoiler die de sportiviteit moet benadrukken. De achterlichten zelf zijn minder scherp uitgesneden als het conceptmodel, dat maakt het model misschien bereikbaar voor een groter publiek, maar mist het dynamische karakter van het concept. Binnenin krijgen de passagiers wel een sportief interieur voorgeschoteld, volledig in de stijl van de SLS AMG, met dezelfde ronde ventilatiekokers en een sportief stuurwiel.

De toekomstige A-Klasse meet 4,2 meter, en krijgt onder de motorkap een nieuw gamma motoren. Mercedes heeft namelijk een contract getekend met Renault, waardoor sommige dieselmotoren zullen overkomen van het Franse merk. Tegelijk mogen we een AMG-model verwachten, dat zal beschikken over een 2-liter groot turboblok dat gekoppeld wordt aan een dubbel gekoppelde automaat en voor 300 pk zal zorgen. Daarnaast volgt qua koetswerkvarianten later ook nog een Break. Benieuwd of de toekomstige Mercedes A-Klasse de strijd zal kunnen winnen van de BMW 1-Reeks en Audi A3. (Via: Automobile-magazine)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelekt: Nieuwe Mercedes A-Klasse"

  1. TDB 12-05-2011 om 11:32

    Een stuk beter dan de huidige A-Klasse, maar mocht toch meer tegen het conceptmodel aanleunen voor mij.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...