Ford Focus ST wordt uitgebreid getest

Ford Focus ST Testing
De nieuwe Ford Focus ST wordt uitgebreid getest overal ter wereld, de ontwikkeling ervan zit op schema.

Hot hatch fans wachten ongetwijfeld vol spanning op de nieuwe Ford Focus ST. Ford laat weten dat de ontwikkeling volledig loopt zoals gepland. Momenteel worden enkele pre-productie prototypes overal ter wereld getest, zowel op snelwegen in Californië als op de legendarische Nürburgring. Ook de ST past duidelijk in Ford’s ‘global car’ filosofie. Het is de eerste keer dat de ST-badge officieel zijn weg vindt naar Noord-Amerika en Azië.

De nieuwe Ford Focus ST zegt, zoals reeds enige tijd geweten, helaas vaarwel aan de 2.5-liter vijfcilinder. In de plaats komt een 2.0-liter EcoBoost met een vermogen van 250 pk, 25 pk meer dan zijn voorganger. Toch zou het verbruik significant omlaag gegaan zijn. Hoewel de vorige Focus ST reeds alom geprezen werd voor zijn rijplezier alsook dagelijkse bruikbaarheid, zou de nieuwkomer nog beter scoren. Eerst zien en pas dan geloven natuurlijk.

De nieuwe Ford Focus ST krijgt een EPAS (Electric Power Assist Steering) systeem dat minutieus werd afgesteld. Ook unieke, bestuurdersgeoriënteerde zetels moeten het rijplezier verhogen. Ford belooft alvast dat je in de nieuwe ST lager zit dan in zijn voorganger, iets wat wij wel weten te appreciëren. De nieuwe Focus ST wordt volgend jaar gelanceerd, wij kunnen niet wachten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...