Video: Mercedes ML63 ondergaat de Nurburgring

Mercedes ML63 AMG spyshots
Vorige week hadden we nog beelden van de Porsche Cayenne Turbo S, nu is zijn toekomstige concurrent aan de beurt. De Mercedes ML63 AMG ondergaat momenteel hevig testwerk op de Nürburgring.

Het testexemplaar is nog voorzien van een hele hoop camouflage, wat redelijk logisch is aangezien het basisexemplaar nog onthuld moet worden. De lancering van de nieuwe ML-klasse staat gepland voor begin volgend jaar, misschien krijgen we de officiële onthulling wel te zien in september op het Autosalon van Frankfurt.

De ultieme SUV van Mercedes wordt – op de GL na – naar goede gewoonte de ML63, deze keer voorzien van het nieuwe 5,5-liter bi-turbo AMG motorblok. In andere modellen kregen de ingenieurs een misselijke 571 pk uit de achtcilinder, we verwachten dat bij deze kolos de prestatiecijfers rond dezelfde waarden zullen liggen.

Wie nood heeft aan een terreinwagen met sportwagenalures mag dat gerust laten weten in de comments, voor de normale medemens voorziet Mercedes gelukkig ook nog een uitgebreid aanbod van benzine- en dieselmotorisaties. Deze zorgen voor vermogens tussen de 200 en 450 pk, wat moet volstaan. Standaard komt de ML met vierwielaandrijving.

Dankzij de bewegende testbeelden vanop de Nurburgring kunnen we al een beeld vormen van hoe de brutale ML er zal uitzien. Grote voorbumper, aggressieve styling, uitgeklopte wielkasten en achteraan een vierdelige uitlaat die de omstanders kan trakteren op een oorverdovend uitlaatgeluid. (Via: TS)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video: Mercedes ML63 ondergaat de Nürburgring"

 1. DirkS 21-05-2011 om 20:40

  Imo geen optische verbetering tov de vorige versie. Neus te geprononceerd, motorkap heeft aan de voorruit wat weg van de Volvo  en de ‘botsautobumper’ zal gereserveerd zijn voor de ML63 AMG?
  Hopelijk levert Mercedes een ML die technisch áf is.
  Mijn Edition 10 exemplaar moest al enkele malen opnieuw uitgelijnd worden bij levering.Rijdt nu wel rechtdoor, maar de wegligging op oneffen wegdek is niet wat het moet zijn, zelfs onstabiel in bochten. de luchtvering kampte met klopgeluiden, enz…
  Ik moet na 34000km al een nieuwe bandenset steken wegens afgesleten langs de buitenzijde.
  Ik zal al zeker deze nieuwe versie laten passeren!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...