Spyshots: Mercedes SL-klasse 2012

Spyshots Mercedes SL 2012 cabrio
Na de SLK is het nu de beurt aan de grotere SL om een volledige make-over te krijgen. Gezien de beperkte camouflage lijkt de onthulling niet veraf.

Net zoals de SLK neemt de nieuwe SL-klasse stijlelementen over van de heerlijke SLS en CLS. Zo is er de nu al de typerende rechtopstaande grille, grote en scherpe zijspiegels en een subtiele zijlijn. Aan de achterzijde vinden we langwerpige lichten terug, uiteraard voorzien van LED’s. Ook de ovalen uitlaten behoren tot het verleden, Mercedes opteert namelijk voor rechthoekige uitlaatmonden.

Het revolutionare Magic Sky Control zal naar alle waarschijnlijkheid ook de overgang maken van de SLK naar de SL, hiermee kan je de lichtdoorlaatbaarheid van het dak regelen. Ongetwijfeld een leuk systeem, maar de gemiddelde SL-rijder zal een open dak verkiezen. Om de cabrio ook bruikbaar te maken bij iets minder hoge temperaturen voorziet Mercedes ook nog steeds het AIRSCARF systeem, waarmee er constant warme lucht in de nek wordt geblazen.

De tweezitter met hardtop lijkt ook wat te groeien in vergelijking met het huidige model, wat de inzittenden enkel maar ten goede kan komen. Eveneens krijgt het interieur een grondige opfrisbeurt met nieuwe materialen, kwalitatieve onderdelen en een update van het COMAND multimedia- en navigatiesysteem.

Motorisch verwachten we geen verrassingen, tenzij Mercedes een dieselmotorisatie zou voorzien. Maar momenteel is het nog steeds enkel benzine dat je kan tanken met de SL-klasse. De nieuwe SL zal zuiniger en lichter zijn, zonder dat je daarvoor kracht moet inleveren. Starten doe je met de SL350 die een 3,5 liter V6 heeft die goed is voor een 300-tal pk, waarna de SL500 zich al direct aanbiedt met 435 pk. Uiteraard voldoen beide motorisaties aan de noden van 99% van de bevolking, toch kijkt elke petrolhead nu reeds uit naar de SL63 die er zeker komt, met 500+ pk. Of het V12 AMG blok zijn overgang zal maken naar een SL65 is niet duidelijk, in het verleden leek Mercedes te gaan afzien van het gebruik van deze grote zesliterblokken. Op een SL65 AMG Black Series moeten we zeker niet gaan hopen..

Wegens de weinige hoeveelheid camouflage die dit testexemplaar nog draagt kan het niet lang meer duren alvorens Das Haus met veel show het doek van de nieuwe SL-klasse zal halen. Het eerstvolgende noemenswaardig event is uiteraard het Autosalon van Frankfurt, maar daar zou de SLS AMG Roadster zijn opwachting maken en 2 cabrio’s is misschien wat teveel van het goede. We moeten dus afwachten tot Mercedes zelf naar buiten komt met officiële informatie, in tussentijd kunnen de cabrioboys en girls de toekomst met mooie vooruitzichten tegemoet gaan. (Via TS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...