Land Rover Defender Safari EV

Land Rover Defender Safari EV
Elektrische voertuigen zijn aan een sterke opmars bezig, grotendeels vanwege hun milieuvriendelijkheid. Niet enkel in de stad vertoeven deze EV’s graag, nu kan je ook emissieloos op safaritocht dankzij de Defender Safari EV.

Deze opmerkelijke creatie is een lokaal project van een dealer uit Zuid-Afrika en kreeg de steun van het hoofdkwartier in Engeland. Het motorblok werd verwijderd en kreeg een exemplaar met een elektrische aandrijflijn dat borg staat voor 80 pk en 330 Nm. Dankzij een batterijenpack van 300 Volt kan deze vierwielaangedreven Defender 80 km geruisloos door de savanne cruisen, wat meer dan voldoende is voor de dagelijkse tochten door de wildernis. De topsnelheid ligt bovendien op 60km.

Om volledig op het klimaat in te spelen kan deze Land Rover ook via zonnepanelen worden opgeladen, wat ongetwijfeld handig is met een klimaat als dat van Afrika. Deze speciale Defender maakt momenteel zijn debuut op de Indababeurs in Duran te Zuid-Afrika ter gelegenheid van een grote beurs voor toerisme. Of de vele toeristen in de toekomst emissieloos de ongerepte natuur zullen ontdekken is nog af te wachten, maar het geeft wel weer hoe de wereld steeds meer de kaart van de elektrische voertuigen begint te trekken.

Lees hier onze rijtest met de Land Rover Defender

Land Rover Defender Safari EV

Deel dit bericht:

1 reactie op "Land Rover Defender Safari EV"

  1. ixke 11-05-2011 om 16:06

    het zal je maar overkomen : midden tussen de leeuwen en … een platte batterij :-))))
    tropische groet
    bahia.basix.cc

Reageer

Reactie aan het plaatsen...