Corvette wil concurrent worden voor Ferrari

Corvette C7
De volgende Corvette wordt volgens recente berichten radicaal anders dan zijn voorganger.

We hadden het vorige week nog over de extra investeringen die GM maakt in de Corvette-fabriek te Kentucky. Deels zijn die investeringen ter ondersteuning van de productie van de nieuwe Corvette, die er volgens de laatste berichten zou komen in 2013. Officiële bronnen hebben het bovendien over een radicale vernieuwing, wat de geruchtenmolen over een Corvette met middenmotor op gang brengt. Chevrolet doelt er namelijk op werkelijk te concurreren met Porsche en Ferrari.

Als de Corvette inderdaad een middenmotor krijgt, wordt dat wel een volledige vernieuwing voor GM. Insiders zeggen echter dat deze stap niet onmogelijk is, aangezien de Corvette al vaker het rijdende testcentrum was voor Chevrolet. Bovendien zou ook de dubbele achterruit van de ’63 Corvette een terugkeer kunnen maken. Indien de Corvette echt wil concurreren met Porsche en Ferrari, zal het hoogstwaarschijnlijk ook een zekere downsizing doorvoeren. De huidige grote V8-motoren, die de Corvette zijn charme bezorgen, zouden vervangen worden door efficiëntere V6-exemplaren.

Tenslotte zou ook het interieur een grondige update krijgen. Wie een Corvette reeds aan de binnenzijde zag, heeft zeker het toch wel verouderde dashboard en het goedkope uitzicht van de materialen opgemerkt. Ed Welburn, wereldwijd design hoofd van GM, geeft zelfs toe dat het huidige interieur van de sportwagen een ware teleurstelling is. Als jarenlang Corvette fan belooft hij een interieur van wereldklasse in de Corvette C7. Wat er waar is van alle geruchten, zal gauw blijken. Hoewel vernieuwing zeker aan te moedigen is, hopen we echter dat de Corvette zijn eigenzinnige charme niet verliest. (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Corvette wil concurrent worden voor Ferrari"

  1. mrnix 12-05-2011 om 19:10

    hahahaha laat me niet lachen xD zij ferrari aankunnen? nevah

Reageer

Reactie aan het plaatsen...