Aston Martin en Zagato bouwen samen model

Aston Martin Zagato
Aston Martin heeft aangekondigd dat het samen met Zagato een conceptmodel zal voorstellen op Villa D’Este.

Dat model moet de vijftigste verjaardag van de Aston Martin DB4 GT Zagato vieren. Het nieuwe model zal als conceptmodel voorgesteld worden op het Villa D’Este Concours op 21 mei, gevolgd door een bezoek aan de Nürburgring tegen het einde van de maand. Afhankelijk van de interesse, zullen beide bedrijven daarna beslissen of er een beperkte oplage van de wagen gebouwd zal worden in 2012.

Volgens Aston Martin CEO Ulrich Bez is dit het ideale moment voor een nieuwe Aston Martin Zagato, de man hoopt zelfs iets even iconisch te kunnen creëren als de DB4 GT Zagato uit 1961. Dat legendarisch model was een gestripte versie van de DB4, en werd in een beperkte oplage van 19 stuks gebouwd. De laatste samenwerking met het Italiaanse designhuis dateert van 2003, toen beide bedrijven samen 100 exemplaren van de DB7 Zagato produceerden.

Aston Martin DB4 GT Zagato

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...