Officieel: dubbele koppeling voor de M5


BMW geeft nieuwe beelden vrij van de nieuwe M5, die uitgebreid getest wordt in Frankrijk.

Hoewel eerdere geruchten het hadden over de onmogelijkheid van een dubbele koppeling op de nieuwe M5, wordt in het nieuwe officieel vrijgegeven filmpje wel degelijk gesproken over een M-transmissie met dubbele koppeling. Een sprint van 0-100 km/u zal bovendien extra snel afgewerkt worden met het nieuwe launch-control systeem.

Ook al zou er mogelijk een vierwielaangedreven versie komen, de M5 die op het testcircuit van Miramas te zien is, beschikt duidelijk over achterwielaandrijving. Naast de burnout geeft ook het bochtenwerk te kennen dat de voorwielen niets anders doen dan de richting aangeven. Hoewel de twin-turbo V8 met vermoedelijk 575 pk eerder doet verlangen naar hevige prestaties, zal de wagen volgens de ingenieurs ook rustig en comfortabel te rijden zijn. Op de officiële specificaties blijft het nog even wachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...