Alfa Romeo Giulia komt pas in 2013

Alfa Romeo Giulia
Berichten maken duidelijk dat de langverwachte opvolger voor de 159 er pas begin 2013 zal komen.

Met de timing rond Alfa Romeo heeft het bij Fiat nooit helemaal juist gezeten, niet alleen liet de Giulietta als opvolger voor de 147 veel te lang op zich wachten, nu lijkt hetzelfde te gaan gebeuren met de 159. Normaal zou de Giulia in 2012 gelanceerd worden, samen met de marktintroductie in de Verenigde Staten. Maar nu lijken zowel de Amerikaanse introductie als de Giulia vertraging op te lopen. Dat zou betekenen dat de Alfisten nog tot eind 2012 zullen moeten wachten om een nieuw model te verwelkomen. Dan zouden namelijk de eerste Alfa Romeo SUV’s uit de fabrieken in Mirafiori moeten rollen.

Dat die timing nogal dramatisch is, blijkt uit het feit dat de Giulietta nu in totaal zo’n twee jaar moet overbruggen als enige speler voor het merk in het middensegment. Ondanks het feit dat de 159 nog steeds tot de mooiste modellen in zijn segment behoort, lijkt de uitgestelde komst van de Giulia ervoor te zorgen dat veel mensen ofwel zullen wachten ofwel voor een ander merk zullen kiezen. Eventueel zouden enkele updates voor de 159 de schade kunnen beperken, we denken daarbij aan een eventuele lancering van MultiAir motoren, de toevoeging van de TCT-Automaat en een extra competitieve prijszetting.

Ook de MiTo zal het moeilijk krijgen, de vijfdeurs MiTo zou als compleet nieuw model gelanceerd worden in 2013. Commercieel gezien lijkt dat een probleem te kunnen worden, aangezien de verkoop van het driedeursmodel niet meteen een succes kan genoemd worden in moederland Italië. Daarnaast krijgt ook de in Genève op applaus onthaalde 4C de wet der traagheid over zich, het productiemodel zou samen met de Giulia gelanceerd worden in 2013. Al blijft dat alles ook onder voorbehoud, want drie nieuwe modellen lanceren in één jaar lijkt voor een merk als Alfa Romeo gewoon te veel hooi op de vork. En dan hebben we het nog niet over de lancering van Alfa’s eerste SUV…

Alfa Romeo Giulia

Deel dit bericht:

2 reacties op "Alfa Romeo Giulia komt pas in 2013"

 1. boerderij 11-05-2011 om 11:00

  Geachte,
  ik al levenslang met alfa gereden
  Zijn er al normen bekend en prijzen van de Giulia
  Ik rij nu met een alfa 159 diezel

 2. PJS 11-05-2011 om 11:04

  Het is nog wat vroeg om daar uitspraken over te doen, al vermoeden we wel dat de prijszetting niet veel zal verschillen met de 159.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...