Volkswagen Golf GTI Edition 35

Volkswagen Golf GTI 35 Edition
Volkswagen wil met deze speciale editie het 35 jarig bestaan van de Golf GTI vieren.

Volkswagen lanceert een jubileummodel voor de Golf GTI, die dit jaar 35 jaar bestaat. Dat doet het merk niet voor het eerst, want eerder kwam het ook al met een speciale versie voor de 20ste en 30ste verjaardag van de Golf GTI. Speciaal voor deze “Edition 35” hebben de ingenieurs wat aan de motor gesleuteld, zo steeg het vermogen van 210 naar 235 pk. Wat dat betekent voor de prestatiecijfers heeft Volkswagen echter niet vrijgegeven.

Naast de vermogensupdate kreeg deze jubileumeditie enkele visuele aanpassingen. Zo werd de voorbumper in het nieuw gestoken, krijgt de wagen een aangepast interieur en vinden we een “35”-typeaanduiding boven de voorste wielkasten, op de dorpels en in de sportstoelen. Het model zal in Duitsland vanaf 12 mei besteld kunnen worden en wordt tussen 1 en 4 juni voorgesteld tijdens de jaarlijkse Wörthersee tour. Het speciale jubileummodel zal in Duitsland te koop zijn vanaf 30.425 euro, de eerste modellen zullen vanaf midden juni bij de dealers staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...