Peugeot EX1 snelste elektrische wagen op Ring

Peugeot EX1
Eerder schreven we al dat de Peugeot EX1 behoorlijk wat records aan het verpulveren was. Daar komt er nu nog ééntje bij. 

De Peugeot EX1 mag zich namelijk de snelste elektrische wagen van de Nürburgring noemen. Stéphane Caillet mag zich op zijn beurt dan weer de snelste elektrische chauffeur van de Ring noemen. De testrijder van Peugeot slaagde erin de Ring in 9 minuten en 1.338 seconden te bedwingen. Dat maakt dat de man gemiddeld 138,324 km/u reed.

Het vorige record stond op naam van de MINI E-Racer. Die legde het circuit in 9 minuten en 51,45 seconden af. Peugeot beweert echter dat de EX1 een nog snellere tijd zou kunnen neerzetten, indien er betere weercondities zouden heersen. Veelbelovend, zoveel is zeker! Hieronder is een video te bekijken van het ronderecord. (Via: CS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...