Review: GP van Turkije

Sebastian Vettel Turkije
Sebastian Vettel won vol overtuiging de vierde race van het Formule 1 seizoen.

Hoewel Vettel in de eerste vrije training op vrijdag een wagen plooide, reed hij op zaterdag alweer een schitterende kwalificatie. De Weltmeister haalde een vierde pole positie op rij en verdedigde zijn positie foutloos in de race op zondag. De Duitser bleef de hele race comfortabel aan de leiding en hield het hoofd enorm koel. Mark Webber bezorgde Red Bull een dubbele overwinning, aangezien de Australiër als tweede finishte.

Naast het succes van Red Bull was de race in Istanbul Park ook een heropstanding voor Ferrari. Fernando Alonso haalde voor het eerst dit seizoen een podiumplaats binnen. Hoewel de Spanjaard een tijdje op de tweede positie reed, moest hij Webber voorbij laten en genoegen nemen met een finish als derde.

Beide McLarens reden ook een goede race, maar de strategie waarbij Jenson Button een pit-stop minder nam dan de rest van het veld leek minder succesvol dan verwacht. Mercedes GP lijkt op de goede weg, althans met Nico Rosberg achter het stuur. De Duitser eindigde als vijfde, terwijl Michael Schumacher niet eens in de punten eindigde. Die sluwe vos is zijn truken duidelijk nog niet verleerd en maakte meermaals contact met een concurrerende bolide.

Het inhaalmanoeuvre van Webber was lang niet het enige spektakelmoment van vandaag. Met het DRS-systeem is de Formule 1 leiding er duidelijk in geslaagd inhalen mogelijk te maken. Vooral in de laatste sector van het circuit werden heel wat duels uitgevochten, zowel vooraan, in het midden als achteraan de race. De GP van Turkije was zonder twijfel de mooiste van het nieuwe seizoen. Hopelijk volgen er nog betere! (Foto’s: GPUpdate.net)

GP Turkije

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...