Impressie: Volkswagen Beetle R

Der neue Volkswagen Beetle R
Zal de Volkswagen Beetle R er zo uitzien?

Om de Volkswagen Beetle een sportiever en meer mannelijk imago te geven heeft Volkswagen besloten om van de tweede generatie ‘New Beetle’ een prestatiegerichte R-versie te bouwen. Theophilus Chin ging aan de slag met het standaardmodel en toverde een sportiever ogend exemplaar uit zijn hoed. De wagen hangt lager tegen de grond, krijgt verbrede wielkasten in het zwart en een dubbele uitlaat achteraan. Verder zien we ook een aangepaste grille samen met grotere velgen en rode remklauwen.

Onder de motorkap van de Beetle R komt vermoedelijk de 2.0-benzinemotor uit de Golf R, die voor 270 pk en 350 Nm koppel zorgt. Gekoppeld aan een DSG automaat zou een sprint van 0 naar 100 km/u hiermee voorbij kunnen zijn in 6 seconden. Momenteel is een 2.0 TSI met 210 pk de krachtigste versie van de Beetle, wanneer de R-variant op de markt zal komen is nog niet bekend. Vermoedelijk moeten we er minstens nog één jaar op wachten.

Der neue Volkswagen Beetle R

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...