Officieel: McLaren MP4-12C GT3

McLaren MP4-12C GT3
McLaren heeft de specificaties en prijzen aangekondigd van de MP4-12C GT3 racewagen.

Reeds in december bevestigde McLaren de komst van een GT3 racewagen op basis van de MP4-12C, nu gaf het Britse merk de officiële specificaties vrij. Grootste verrassing is dat de racewagen minder vermogen heeft dan de straatversie van de MP4-12C. In plaats van 600 pk levert de 3.8-liter twin-turbo V8 ‘slechts’ 500 pk. Natuurlijk werd het verminderd vermogen gecompenseerd door de aerodynamische aanpassingen en een gewichtsreductie. Zo weegt de nieuwe sequentiële zesbak bijvoorbeeld een dikke 80 kg minder dan de transmissie met 7 versnellingen uit de standaard MP4-12C.

Verder kreeg de GT3 wagen een race ophanging en werd F1 technologie gebruikt voor het stuurwiel, zetels, banden en de elektronische systemen. De MP4-12C GT3 zal dit jaar nog in enkele uithoudingsraces rijden zoals de 24 uren van Spa. De wagen zal ook op het Goodwood Festival of Speed in de kijker staan. Vanaf 2012 zal de wagen gebruikt worden door privé-teams. Voor de GT3 racewagen met carbon chassis moeten deze teams 310.000 pond neertellen. McLaren Project Manager, Andrew Kirkaldy, verzekert dat hierbij geen verborgen kosten komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...