Audi R4 geschrapt, Audi A2 pas in 2016?

Audi E-Tron Concept
Audi maakt enkele wijzigingen in haar productieplanning: de R4 wordt geschrapt, de A2 komt pas in 2016.

Audi werkt nog altijd hard aan de uitbreiding van haar modellengamma, maar ziet zich nu genoodzaakt twee wijzigingen door te voeren. Eerst en vooral komt de Audi R4, die zich tussen de TT en R8 zou nestelen, er helemaal niet. De Roadster met midden-motor waar veel mensen naar uitkeken kreeg lang de steun van CEO Rupert Stadler, maar dat lijkt nu definitief voorbij. De verkoop van de Porsche Boxster wil namelijk niet vlotten, en de komst van de Audi R4 zou dat niet vooruit helpen. Door het schrappen van de R4 krijgen we vermoedelijk ook geen gelijkaardig model bij Volkswagen. Volkswagen wou namelijk op hetzelfde platform een betaalbare concurrent voor de Mazda MX-5 bouwen. Tweemaal pech dus voor autoliefhebbers.

Langs de andere kant wordt ook de opvolger van de Audi A2 pas later op de planning gezet. De wagen zou eerst tussen 2013 en 2014 op de markt verschijnen, maar zou nu niet vroeger dan in 2016 gelanceerd worden. Audi wou namelijk oorspronkelijk zelf een elektronisch platform ontwikkelen voor het model, maar moet nu wachten tot de volledige VW-Groep klaar is voor deze stap. Dat zou nog minstens tot 2016 duren, maar betekent wel dat de Audi A2 een zuiver elektrisch aangedreven model wordt. (Via: AMS)

Audi A2 impressie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...