Jaguar neemt de C-X75 in productie!

Jaguar C-X75
Jaguar is druk bezig haar gamma uit te breiden en bij dat gamma komt nu nog eens een rasechte supercar: de C-X75.

Jaguar stelde dit concept voor in Parijs dit jaar. De wagen wordt niet enkel gekenmerkt door zijn extreme vormen, maar ook door het feit dat hij niet door een traditionele benzinemotor wordt aangedreven, maar wel door een stel gasturbines die batterijen opladen. Die batterijen drijven op hun beurt 4 elektromotoren aan, die elke 195 pk leveren op een wiel.

Maar verwacht niet dat je in het productiemodel gasturbines zal aantreffen. Het uiteindelijke model zal over een verbrandingsmotor beschikken, die bijgestaan wordt door een elektromotor. Dankzij de combinatie van een krachtige motor en een elektromotor, zal de C-X75 in staat zijn minder dan 99 gram CO2 uit te stoten en dat terwijl hij die sprint van nul naar honderd in iets minder dan 3 seconden zal voltooien. De sprint van nul naar honderdzestig zou amper 6 seconden in beslag nemen. De topsnelheid stijgt boven de 320 km/u uit en in elektrische modus kan deze supercar maar liefst 50 km ver geraken.

De wagen zal 250 keer gebouwd worden in samenwerking met Williams, bekend van de F1. Onderhuids is de wagen zeer licht, wat onder meer te danken is aan een chassis dat volledig uit koolstofvezelversterkte kunststoffen is opgetrokken. Voor al dat moois betaal je dan ook redelijk wat, minstens €800.000. Na de introductie van de facelift van de XF, de XJ, de XK en de XKR-S, kunnen we dus zeggen dat met deze supercar Jaguar zichzelf weer helemaal op de kaart zet!

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XJ
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XFR
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XKR
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XK Cabrio

Deel dit bericht:

1 reactie op "Jaguar neemt de C-X75 in productie!"

  1. PJS 07-05-2011 om 12:38

    Een heel mooi verhaal, maar die theoretische cijfers (verbruik/prestaties) halen ze volgens mij niet. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een adembenemende supercar zal worden.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...