Mercedes G-Klasse Final Edition
Wie had dit zien aankomen? Na 32 jaar trouwe dienst neemt de legendarische Mercedes G-Klasse afscheid van zijn trouwe fans.

Mercedes lanceert deze lente twee nieuwe versies van de legendarische G-Klasse. De eerste versie krijgt de naam BA3 Final Edition en wordt gebouwd op een korte wielbasis, de andere versie zal Edition Select gaan heten en wordt met lange wielbasis geleverd. Deze modellen worden gekoppeld aan een 350 Bluetec-motor met 211 pk en 540 Nm of aan een 5.5 liter V8-motor met 388 pk en 530 Nm. De wagens zijn beide constant vierwielaangedreven en beschikken over een 7G-TRONIC versnellingsbak.

De BA3 Final Edition is te herkennen aan speciale wielkasten, vijfspaaks velgen met dubbele spaken, een speciale grille en verschillende accenten in chroom. De ster vooraan moet een 3D-effect geven. Standaard krijg je bij deze versie een elektrisch zonnedak, metaalkleur, modderflappen achteraan en hier en daar wat koolstofvezel accenten. Ook de achterste parkeersensoren en een bandendrukcontrolsysteem zijn standaard op dit model.

Aan de binnenkant van deze luxe-editie vind je speciale details met hoogwaardige materialen. De verlichting binnenin moet voor een aangename ruimte zorgen, hier en daar zijn er chroom accenten gebruikt die de wagen een kwalitatieve uitstraling moeten geven. In de koffer vind je een speciaal paneel waar Mercedes-Benz ingegraveerd is. De zetels zijn in het zwart leder uitgevoerd en beschikken over verwarming en koeling, wat lange reizen zeer comfortabel maakt. Op het stuur vind je hoogwaardig hout terug. Voor de G350 BlueTEC BA3 Final Edition betaal je €90.511,40 in Duitsland, voor de G500 BA3 Final Edition betaal je €100.685,90.

Dan is er nog het Edition Select model. Die krijgt een 2-delig kleurenschema en is enkel voorbehouden voor de G500 Station Wagon met lange wielbasis. Volgende kleuren zijn beschikbaar: designo mystic white, palladium silver metallic, thulite red metallic en obsidian black metallic. De bumpers en spiegels worden altijd in het obsidian black metallic uitgevoerd. Ook hier vinden we een 3D-ster terug op de voorkant en zien we dezelfde 18″ velgen als bij de BA3 Final Edition.

Het tweedelige kleurenschema van de buitenkant is ook binnenin terug te vinden. Het leder bestaat uit porselein/black designo leder. Wie liever geen twee kleuren combineert in het interieur, kan ook voor zwart leder kiezen. Net zoals bij de BA3 Final Edition, is het interieur van de Edition Select piekfijn uitgevoerd met hoogwaardige materialen, zoals chroom en hout. De kostprijs van het Edition Select Pack komt neer op €6.735,40, exclusief de G-Klasse 500 uiteraard.