Komt de Lamborghini Sesto Elemento al in oktober?

Lamborghini Sesto Elemento
Volgens geruchten zou Lamborghini in oktober reeds een productieversie van de Sesto Elemento Concept lanceren.

Vermoedelijk zal Lamborghini het productiemodel dus voorstellen op het autosalon van Frankfurt dit jaar. Dat idee klinkt niet zo gek, aangezien het merk altijd een première heeft op het grote salon in Frankfurt. Enkele jaren terug kwam het er bijvoorbeeld met de Lamborghini Reventon, een 1 miljoen euro kostende, exclusieve versie van de Murcielago. Dit jaar zou hetzelfde kunnen gebeuren met de Sesto Elemento. Volgens Auto, Motor und Sport zou een beperkte oplage van 10 tot 20 stuks gebouwd worden van dit lichtgewicht model, met een geschat prijskaartje van 1,9 miljoen euro.

Met het conceptmodel wou Lamborghini de toekomst van supersportwagens herdefiniëren. De Sesto Elemento maakt namelijk intensief gebruik van koolstofvezel waardoor het totale gewicht op 999 kilogram komt. Een erg lage waarde als je weet dat de wagen over een V10 én vierwielaandrijving beschikt. Het V10 motorblok zorgt in de Sesto Elemento voor 570 pk en 540 Nm koppel, goed voor een pk-gewichtsverhouding van 1,75 kilogram per pk. De sprint van 0 naar 100 km/u kan dan ook geklaard worden in 2,5 seconden, de topsnelheid ligt boven de 300 km/u.

Lamborghini Sesto Elemento Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "Komt de Lamborghini Sesto Elemento al in oktober?"

  1. fifa 05-05-2011 om 21:33

    Hopelijk blijft deze zo extreem als het concept, lijkt me gezien zijn afmetingen ook erg wendbaar.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...