GM investeert 131 miljoen dollar in Corvette-fabriek


Om de productie van de nieuwe Corvette te ondersteunen, investeert GM een heus bedrag in de Bowling Green fabriek.

Een investering die de Chevrolet Corvette ten goede komt, kan alleen maar toegejuicht worden. Gisteren kondigde GM aan 131 miljoen dollar te investeren in de fabriek te Bowling Green, Kentucky. De aankondiging gebeurde op een evenement waarbij werknemers en verscheidene genodigden van de partij waren, inclusief de gouverneur Steve Beshear. Laatstgenoemde liet in juni 2010 nog een wetsvoorstel tekenen waarbij de Corvette als de officiële sportwagen van de staat werd erkend. Grappig soms, die Amerikanen.

In de fabriek in Bowling Green zal de productie van de Corvette doorgaan, inclusief het model 2012 dat vanaf de zomer gebouwd wordt. Op dat moment zal ook de investering van kracht gaan, waarbij de fabriek wordt klaargestoomd voor de volgende generatie Corvette. Bovendien zorgt de investering ervoor dat 250 nieuwe jobs gecreëerd worden, jobs die de VS broodnodig heeft met de hoge werkloosheid sinds de crisis. Bowling Green was altijd al de exclusieve fabriek waar alle Corvette’s gebouwd werden sinds 1981. Jaarlijks bezoeken 50.000 toeristen de fabriek om een glimp op te vangen van het productieproces.

GM Bowling Green Investment

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...