In detail: Nieuwe Lancia Ypsilon

Lancia Ypsilon 2011 Nieuw
Het nieuwe minivlaggenschip van Lancia is klaar om de wereld te veroveren, het nieuwe vijfdeursmodel kan vanaf nu besteld worden bij de dealers.

Op het autosalon van Genève stelde Lancia met trots haar nieuwe Ypsilon voor, een model dat volledig zelf werd ontwikkeld en niet door de samenwerking met Chrysler werd beïnvloed. Dat zien we ook aan het design van deze kleine Italiaan, de Ypsilon is een typische Lancia met een overdosis aan stijl, luxe en elegantie, en dat alles verpakt in een compacte vijfdeurs. Met die vijf deuren maakt de Ypsilon zich meteen een stuk praktischer dan zijn voorganger, die enkel als driedeurs op de markt werd gebracht.

Het design van de nieuwe Ypsilon heeft een echte Lancia-uitstraling. De wagen straalt sympathie uit en heeft ongetwijfeld een vrouwelijke toets, het elegante lijnenspel maakt van deze nieuwe Ypsilon een luxueus ogende stadswagen. Daartoe hebben de ontwerpers de illusie gecreëerd dat de wagen slechts drie deuren heeft. De handgrepen zitten namelijk subtiel weggewerkt in de achterstijlen. De nieuwe Ypsilon meet slechts 3,84 meter lang, 1,67 meter breed en 1,51 meter hoog, maar biedt toch plaats aan vijf personen en een ruime koffer. Klanten kunnen daarnaast kiezen tussen zestien koetswerkkleuren, waarvan naar ware Lancia-stijl ook vier tweekleurige combinaties voor een uitzonderlijke afwerking.

Onder de motorkap van de nieuwe Lancia Ypsilon vinden we bij de start twee toonaangevende motoren. Aan benzinezijde gaat het om de kleine TwinAir-motor met 85 pk en 145 Nm koppel die eerder ook al zijn weg in de Fiat 500 vond. Met een ECO-toets in het interieur kan je het koppel beperken tot 100 Nm, waardoor het verbruik daalt en de CO2-uitstoot tot 97 g/km herleid kan worden. Wie liever voor een dieselmotor kiest, kan gebruik maken van de 1.3 MultiJet II motor met standaard Start&Stop-systeem, deze motor is goed voor 95 pk en 200 Nm koppel en zorgt voor een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km in de gecombineerde cyclus.

De nieuwe Ypsilon zal bij de start beschikbaar zijn in twee uitrustingsniveaus: GOLD en PLATINUM. Wie kiest voor de GOLD uitvoering krijgt een audiokit, een in hoogte regelbaar stuur en verstelbare bestuurderszetel, een neerklapbare achterbank, airbags vooraan, windowbags, elektrochrome achteruitkijkspiegel, actieve hoofdsteun, lichtmetalen 15″ velgen, airco, radio/MP3/CD-speler, elektrische buitenspiegels en een gecombineerde zetelbekleding in Castiglio en stof. Wie een nog completere uitrusting wenst, kan voor de PLATINUM uitvoering kiezen. Dan beschik je over een automatische airco, audiobediening aan het stuur, elektrische achterruiten, lichtmetalen 15″ velgen in een specifieke aluminiumlegering, mistlampen en lederen zetels. Snelle beslissers krijgen er tijdens de prelancering echter het VYP Style pakket bovenop. Bij de GOLD uitvoering gaat het om elektrische ruiten achteraan, automatische airco, bedieningstoetsen aan het stuur, 15″ lichtmetaal en mistlampen. Wie voor de PLATINUM uitvoering kiest krijgt 16″ velgen en een open dak extra.

De Lancia Ypsilon is er vanaf 14.990 euro, aangezien het volledige gamma motoren onder 99 gram CO2/km blijft komen alle modellen in aanmerking voor een ecopremie van 15%. Met aftrek van korting is de Ypsilon dus beschikbaar vanaf 12.742 euro inclusief BTW. Volledige prijslijst van de beschikbare modellen (lanceringsprijzen):

Ypsilon TwinAir 85 pk GOLD € 14.990
Ypsilon TwinAir 85 pk PLATINIUM € 16.490
Ypsilon 1.3 Mjet 95 pk GOLD € 16.490
Ypsilon 1.3 Mjet 95 pk PLATINIUM € 17.990

Interesse in de nieuwe Lancia Ypsilon? Om toekomstige kopers te laten kennismaken met de filosofie van de Ypsilon heeft Lancia een speciale website ontwikkeld die al zijn eigenschappen beschrijft en illustreert. De Color Configurator laat klanten de kleuren van hun Ypsilon kiezen en beoordelen aangezien kleur een erg belangrijk, opvallend element is. De nieuwe Ypsilon is reeds te bestellen in het LANCIA-netwerk. De officiële lancering is gepland voor het weekend van 18 en 19 juni 2011.

Update 21/05: De Lancia Ypsilon in twaalf video’s.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...