Volkswagen denkt aan een Beetle R

Volkswagen Beetle 2012 New
Volkswagen denkt vooruit en wil van de net gelanceerde nieuwe Beetle ook een R-versie uitbrengen.

Met de tweede generatie ‘New Beetle’ wil Volkswagen komaf maken met het vrouwelijke imago dat de vorige generatie kenmerkte. Volgens bronnen binnen Volkswagen werkt het merk daarom aan een prestatiegericht model, dat de Beetle een mannelijke toets moet geven. Het merk gelooft namelijk dat de nieuwe Beetle het kan maken als een aantrekkelijke en snelle Coupé.

De nieuwe Beetle is namelijk lager en breder dan zijn voorganger, wat hem meer de rijpositie van een hot hatch geeft. Ook met de stijfheid zit het volgens Volkswagen wel snor, wat een solide basis zou moeten vormen voor een erg precieze sturing en wegligging. Bij de lancering werd de komst van de 2.0 TSI met 210 pk reeds bevestigd, wat het zeer aannemelijk maakt dat de Beetle R over dezelfde motor zal beschikken als de Golf R. Vermoedelijk zal de Beetle R dus over 270 pk en 350 Nm koppel beschikken, gekoppeld aan een DSG automaat zou een sprint van 0 naar 100 km/u hiermee voorbij kunnen zijn in 6 seconden. (Via: AutoCar)

Volkswagen Beetle 2012

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen denkt aan een Beetle R"

  1. TDB 03-05-2011 om 12:57

    Deze is inderdaad een stuk mannelijker geworden.
    Of het genoeg is, zal gauw blijken!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...