Video: RUF RT 12 R

RUF RT 12 R
Getunede modellen staan soms meer stil op een beurs dan te rijden op de weg, maar bij RUF is dat toch anders.

Bij RUF staat performantie bovenop, naast vele andere tuners die enkel met een mislukte bodykit op de proppen komen. Deze RUF RT 12 R is gebaseerd op een Porsche 911 en zijn 730 paarden worden even uitgetest op de openbare weg. Naast het vermogen van 730 pk levert de hevig opgewaardeerde 3.8-liter boxermotor een koppel van 940 Nm.

Om het gevaar van deze cocktail toch ietwat te verminderen krijgt de RT 12 R vierwielaandrijving. Echte waaghalzen kunnen wel opteren voor enkel achterwielaandrijving. Een manuele zesbak is sowieso standaard om het rijdersgevoel te verhogen. Net zoals bij circuitwagens, is de vering manueel af te stellen. Topsnelheid van dit geweld is 370 km/u. (Via:GTSpirit.com/Lambounfall)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...