Novitec waagt zich aan de Alfa Romeo 8C Spider

Alfa Romeo 8C Spider door Novitec
De Alfa Romeo 8C Spider is voor menig petrolhead misschien wel de mooiste cabrio aller tijden, toch durft Novitec naar buiten te komen met een aangepast exemplaar..

Gelukkig voor de Alfisten onder ons blijven de aanpassingen redelijk beperkt, want de wijzigingen gebeuren vooral onder de motorkap. Dankzij de samenwerking met de specialisten van Novitec Tridente, die zich voornamelijk bezighouden met het finetunen van Maserati’s heeft deze 8C Spider 600 pk gekregen. Standaard voorziet Alfa 450 pk voor hun beeldige cabrio. Ook de topsnelheid stijgt van 290 km/u naar 305 km/u, terwijl de sprinttijd na aanpassingen zakt tot slechts 3,9 seconden voordat 100km/u wordt bereikt vanuit stilstand. Met deze upgrade claimt Novitec de snelste straatlegale Alfa in handen te hebben, altijd leuk om te weten.

De basis voor deze extreme krachttoename komt door de installatie van een compressor die Tridente ook installeert bij de Maserati GT. Voor slechts 19.900 euro voorziet Novitec de V8 van een extra long, optioneel voorzien ze ook nog een sportuitlaat waarmee de Spider meer ‘racing’ moet klinken dan ‘sporty’. Welk geluid we ons bij racing moeten voorstellen weten we ook niet, de soundtrack van de 4,7 liter V8 voldoet meer dan genoeg om ons gehoor te trakteren op een prachtig concert.

Overigens wijzigt Notivec op de wielen na niets aan de wagen. Volgens hun bieden 21″ vijfspaaks velgen vooraan en 22″ achteraan een nog betere look voor de Alfa Romeo. De velgen zijn verkrijgbaar in eender welke gewenste kleur, voor de persdemo kozen zij voor zilver en glanzend zwart. Om de reusachtige velgen ongeschonden door het leven te brengen voorziet de Italiaanse tuner van de FIAT groep een nieuwe ophanging waarmee de gewenste rijhoogte zonder problemen kan geregeld worden. Op verzoek personaliseert Novitec ook nog eens het interieur volledig naar hartenwens, met uiteraard enkel hoogwaardige materialen zoals Alcantara en koolstofvezel.

De update is zowel beschikbaar voor de Coupé als de Spider, volgens de laatste berichten zijn beide modellen volledig uitverkocht. Op een totaal van 1.000 exemplaren – die mooi verdeeld zijn over de 2 koetswerkvarianten – zullen er wel enkele zich kunnen vinden in de Novitec upgrade. Extra kracht kan nooit slecht zijn voor een supercar, zolang er optisch maar niets gewijzigd wordt aan misschien wel de mooiste Alfa van de voorbije decennia.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...