Spyshots: Mercedes SLK55 AMG onthult zich

Spyshots Mercedes SLK55 AMG
Momenteel is de SLK350 de topper binnen het gamma van de SLK-klasse, maar daar komt spoedig verandering in!

Naar goede gewoonte ondergaat (bijna) elk model van Mercedes een krachtkuur bij de huistuner AMG. Van een gewone dagdagelijks bruikbare wagen maken ze een ware supercar, zowel qua looks als performantie. Ook de nieuwe SLK werd bij AMG binnengebracht, en het resultaat mag er wezen.

Op deze laatste reeks spyshots zien we duidelijk waar AMG veranderingen doorvoerde, de gewijzigde plaatsen kregen namelijk een zwarte camouflagetape. Het bekende AMG recept is: een nieuwe agressieve voorbumper, met uiteraard LED verlichting en een sportieve bodykit. Daarbovenop komt er een mooie vierdelige uitlaat, een subtiele spoiler en een setje brute velgen. Over de AMG badge langs de zijkant was er nog wat twijfel, maar de bronnen zijn het er onderling over eens, deze AMG krijgt de nieuwe 5,5 liter V8. Dat is dezelfde krachtbron die we terugvinden in de AMG 63 reeks, maar daar krijgt deze 2 extra turbolongen. De SLK55 krijgt dus een atmosferische V8, wat uiteraard zal resulteren in een prachtige soundtrack, maar een lager vermogen.

Aangezien het testmodel amper nog camouflage draagt, kunnen we er vanuit gaan dat de onthulling er bijna zal aankomen. Qua prijspolitiek kunnen we er van uitgaan dat deze in dezelfde lijn zal liggen als zijn voorganger, we gokken dus op een 74.000 euro. (Via: TS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...