Alfa Romeo SUV ligt op schema

Alfa Romeo SUV Impressie
Goed nieuws voor Alfisten, Sergio Marchionne heeft laten weten dat de productieplanning van de Alfa SUV volledig op schema ligt.

Als er dit jaar geen tegenslagen meer gemeld worden zal de eerste Alfa SUV vanaf 2012 van de band rollen in de Mirafiori-fabriek. Het bleek een hele uitdaging om de technologie van Jeep in een Alfa Romeo te gieten, maar de hele operatie lijkt vlot te verlopen. Toch blijven de critici aandachtig kijken naar dit project, de compacte Alfa SUV zal namelijk op het Compact Wide platform staan en zal meteen ook in de VS gelanceerd worden. Toch lijkt het voor de critici vreemd dat Alfa met een compacte SUV de oversteek maakt, terwijl gigantische SUV’s in dat land net het meest gesmaakt worden. Voor ons Europeanen is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht, zolang de SUV ook echt de rijeigenschappen van een echte Alfa Romeo zal kunnen presenteren. Geen half werk dus, want Alfisten zijn nu éénmaal terecht veeleisend op het vlak van rijgedrag en prestaties.

De compacte Alfa Romeo SUV zou wereldwijd het symbool moeten worden voor een nieuw en competitief Alfa Romeo. Gelukkig moet het SUV-model dat al jarenlang in de planning zat niet alleen de kar trekken, ook de tot de verbeelding sprekende Alfa Romeo 4C zal de oversteek naar Amerika maken. Tegelijkertijd zal Jeep ook met een eigen compacte SUV komen dat in Turijn gebouwd zal worden, beide modellen zullen volgens Marchionne een nieuwe standaard zetten op het gebied van stijl, comfort en techniek. Later volgt vermoedelijk ook nog een grotere Alfa SUV, als tegenhanger van de in de VS immens populaire BMW X5, dit model staat voor 2014 op de planning. Wordt ongetwijfeld vervolgd… (Via: AutoEdizione)

Alfa Romeo SUV

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...