In detail: Alfa Romeo Zagato TZ3 Stradale + video

Alfa Romeo Zagato TZ3 Stradale
Zagato heeft de productieklare TZ3 Stradale onthuld, de TZ3 Corsa werd daarbij aangepast om het onderstel van de Dodge Viper te kunnen gebruiken.

De Zagato TZ3 Corsa werd vorig jaar onthuld op Villa d’Este om zowel het 100 jarig bestaan van Alfa Romeo als de 90 jaar samenwerking tussen Zagato en Alfa Romeo te vieren. Dat model werd op basis van de Belgische Gillet Vertigo gebouwd en beschikte over een aluminium koetswerk en een koolstofvezel buizenchassis met onder de motorkap een 4.2-liter V8 met 420 pk. Aangezien het model toen positief onthaald werd, besloot Zagato een gelimiteerde oplage te bouwen.

En die gelimiteerde oplage wordt nu op basis van de Dodge Viper gebouwd, een betwistbare keuze voor echte Alfisten, maar Zagato had blijkbaar genoeg redenen om voor de Viper als donor te kiezen. Niet alleen is het ongetwijfeld goedkoper, ook als stunt om de toekomstige marktintroductie in Amerika kracht bij te zetten kan het tellen. Dat betekende wel dat de TZ3 terug naar de tekentafel moest, en er een hele hoop aanpassingen werden gemaakt aan het ontwerp. Het lichtgewicht concept werd daarbij overboord gegooid, maar dat zou deels gecompenseerd worden door de V10 onder de motorkap. Exacte cijfers heeft Zagato nog niet vrijgegeven, maar de 8,4-liter grote V10 zorgt normaal voor meer dan 600 pk. Het gewicht zou tegelijkertijd zijn gestegen van 805 naar 1.405 kilogram. Wat dat betekent voor de prestatiecijfers kregen we nog niet officieel te horen. We weten ondertussen wel hoe die Amerikaanse Alfa Romeo klinkt, onderstaande video toont namelijk de TZ3 Stradale in de werkplaats van Zagato. Van het model zullen 9 exemplaren worden gebouwd.

Deel dit bericht:

3 reacties op "In detail: Alfa Romeo Zagato TZ3 Stradale + video"

 1. ixke 02-05-2011 om 15:49

  video verwijderd …
  jammer, ik wilde die schoonheid wel eens horen
  tropische groet
  ixke

 2. PJS 02-05-2011 om 19:09

  Nieuwe video toegevoegd!

 3. ixke 02-05-2011 om 20:11

  da’s wel een héééééle brave video he
  moest ‘m nu net in die tunnel toch tenminste 1 keer zn gaspedaal ingedrukt hebben …

Reageer

Reactie aan het plaatsen...